2024

«Епізоди однієї війни» Міжнародний мистецький проект Перший етап Січень 2024 – Шват 5784 Одночасно в Україні та Ізраїлі відбуваються мистецькі виставки під назвою Епізоди однієї війни – в Україні – українські художники на підтримку Ізраїлю, в Ізраїлі – ізраїльські художники на підтримку України. Перший етап проекту «Епізоди однієї війни» відбувається в кінці січня та в середині місяця шват за єврейським календарем.

Перший етап виставкового проекту «Епізоди однієї війни» охоплює дві важливих та співзвучних дати – 22 січня, День Соборності України та ізраїльське свято Ту бі-шват, що припадає у 2024 році на 25 січня. Ту бі-шват – в єврейській традиції – це Новий рік дерев. По суті, він є святом Ерец Ісраель, святом Землі Ізраїлю. В експозиції представлено твори живопису і графіки, скульптури та гобелени, художні мініатюри та різьблення, анімація та фьюзінгове скло, художня та документальна фотографія. Різноманіття технік і жанрів, в яких творять автори, є метафорою широти взаємної підтримки і солідарності українців та ізраїльтян у трагічний для обох країн час третьої світової війни. На сьогодні у виставковому проекті «Епізоди однієї війни» беруть участь Zoe Sever, Регіна Шафір, Sergey Bunkov, Tenno Pent Sooster, Ilya Gefter, Shmuel Schelest, Edward Kaprov, Shlomo Bronshtein, Akhra Ajinjal, Настя Баранова, Олексій Белюсенко, Yuliia Boychuk, Матвей Вайсберг, Алексей Владимиров, Gennady Gutgarts, Lesia Gutgarts, Serg Zakharov, Dmitro Kolomoitsev, Alex Korol, Євген Мухоід, Rasim Seidimov, Олег Слєпцов, Nikola Sologub, Лариса Степанюк, Ніна Федотова, Misha Khimich, Ігор Цикура.

Організатори виставкового проекту «Епізоди однієї війни» – Українська Академія Архітектури та Благодійна організація “Благодійний фонд “Добре серце Київ” за підтримки Народного депутату України Єлізавети Ясько Lisa Yasko. Окрема подяка Ірина Плетньова – міський голова м.Умань та Бутік-готель “Воздвиженський”.